Hälsar på

Nu under påsklovet bor jag mer eller mindre helt själv här i huset, eftersom de andra är lediga i hela tre veckor! Tänk den som hade så långt påsklov, vad lycklig man skulle vara...

Men när ingen annan är här känns det faktiskt tomt, så det gäller att ta sig för med saker att göra, dvs: BJUDA HEM FOLK OCH HÄLSA PÅ ANDRA!

Alltså tog jag tåget till Winchester för att se hur min halvsvenska huskamrat Alec bor. Jag möttes av honom och hans kompis Frank på tågstationen när jag klev av, och de gav mig en guidad visning av staden från bilen. Vi åkte även in på ett massivt hotellområde där Alec jobbade när han fortfarande bodde hemma. Det är ett väldigt högt rankat hotell, och en gång fick Alec köra in Hugh Grants bil i garaget när han var där och sov över.
Efter det åkte vi till en fin uteservering som de båda tyckte att jag skulle se. Det låg precis vid ett vattendrag och trädgården var väldigt prydligt iordninggjord. Här är Alec mätt och belåten!



Senare var det dags för att kolla in staden till fots. Jag uppskattade verkligen att Alec och Frank ansträngde sig för att jag skulle få se så mycket som möjligt.
Här är katedralen, fast vi kunde inte gå in, för det var ett bröllop där inne...



Vi stannade till vid en glassbil som stod fast placerad ett stycke bort, och vi tog oss varsin mjukglass. Det var länge sen jag åt mjukglass! Sedan började vi gå någon typ av vandringsled, men det tyckte vi blev tråkigt efter några minuter, så vi vände tillbaka och åkte till ett kasino där vi spelade biljard en timme. Det var roligare!



När vi kom hem till Alec var hans mamma och låtsaspappa där. De hade lagat mat till oss, men det ställde vi i kylskåpet så länge, för vi bestämde oss för att gå ut med dem och deras vänner och sätta oss på den lokala puben ett litet tag. Det blev ändå ganska länge, men det var en väldigt trevlig kväll, och sen åt vi curryräkorna och riset tillsammans när vi kom hem i stället. Alecs mamma tycker att det är väldigt bra att jag har flyttat in i samma hus som Alec, så att han kan ha någon att träna sin svenska på när inte hon är där.

När jag kom hem nästa dag, efter en skön natts sömn och en härlig frukost, som enligt Alecs låtsaspappa såg väldigt svensk ut, gick jag igenom mina bilder på mobilen... och hittade den här videon som Alec måste ha filmat på uteserverigen utan min vetskap. Kan väl inte säga att den är speciellt intressant, men jag blev bara så förvånad (och dessutom kan man se en exklusiv skymt av mig alldeles i början)!


Kommentarer
Postat av: Rögardt

Blir onekligligen lite nyfiken på den där låtsaspappan...Var han helt påhittad eller? Lite som mammans låtsaskompis? ; ) Hi, hi, kunde inte låta bli... : )

2010-04-12 @ 16:40:00
Postat av: Sofia

Hahaha! Klart han var påhittad, men man fick ju spela med eftersom alla sa att han "fanns" och hade en egen plats vid matbordet och så...

2010-04-12 @ 17:11:03
URL: http://sofiaeee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback