Visste inte att det fanns såna

Medan jag höll på att tina upp gårdagens mat i micron åt mig själv ringer det i telefonen. Mycket trevligt. Som alla telefonförsäljare, presenterade sig även denna väldigt snabbt med både namn och firma, utan att jag lyckats greppa om varken det ena eller det andra!
Skillnaden var att denna telefonförsäljare (som jag tror mig uppfatta hade ett latinoaktigt klingande namn) var så klämkäck att det slår alla andra med hästlängder!
Han frågade hur jag mådde idag, vilket ju var hyggligt... Jag sa att jag mådde bra, men frågade inte honom tillbaka, eftersom jag inte visste vad jag skulle ha för nytta av att få reda på svaret. (Vill ju givetvis inte låta snorkig, men ni fattar...)
Så frågar han efter Stig Eriksson, vilket ju är min pappa, och jag talar om att han inte är hemma just för tillfället.
- "Men du kanske är frugan i huset?"
- "Ehh, nej. Jag är dottern."
- "Jaha... ok. (tystnad)   Nu blev det pinsamt!" säger han då.

Så vi avslutar samtalet. 
Jag kan för mitt liv inte begripa varför han la till "Nu blev det pinsamt" på slutet!
Visste inte ens att man kunde säga så som telefonförsäljare!!


Min nya fritid

Som de flesta av er vet ska jag studera i Brighton i vår. Förutseende som man är, har jag kollat upp vad jag kan sysselsätta mig med på fritiden.... och häpnat!
Jag kommer inte ha någon ledig tid alls (!), om jag ska gå på allt jag vill! Bara på universitetet dignar det av klubbar, föreningar, studentkårer, kvällskurser och sånt.
Har redan anmält mig till en kvällskurs i spanska på måndagskvällar. Synd bara att det krockar med kören. Ska nog köpa gymkort också, och gå på drop-in-klasser i aerobics. Sen finns det en slalomklubb där man åker i en konstgjord backe! ...och en promenadklubb, och en tedrickarklubb!
Och en internationell klubb för alla utlänningar (som jag).
Funderar också på att ta en fyra veckors kvällskurs i massage, och när spanskkursen slutat... lösa av den med en kvällskurs i tyska.
Dessutom kan man anmäla sig till volontärarbete, dvs välja ut ett ställe där man gärna skulle arbeta och sen jobba obetalt. Låter ju egentligen vansinnigt, men på det viset får man arbetslivserfarenhet utomlands, och de har jätteroliga placeringar på tex. ungdomsklubbar, skolor, affärer, vuxenutbildning osv.
Detta ska nog hinnas med... Nu har jag ju inga barn att passa längre...!

Tre modifikationshaltiga sanningar om tyskar!

1, Alla är artiga, tillmötesgående, humoristiska och väluppfostrade! ...med ett litet undantag från de som jobbar på tågstationer eller flygplatser. De får undslippa denna regel enligt grundlagen.

2, Alla har varit på campingsemester i Sverige under sin barndom, och pratar om detta med stort nöje. De skulle alla gärna kunna tänka sig att flytta hit, om det inte vore för alla mygg och flygfä! Då har jag bara en fråga: Ger myggorna sig bara på turister, eller varför har jag aldrig lagt märke till denna enorma hord?

3, Om man bara har lärt sig fatta vad de säger, så märker man att de pratar om exakt samma grejer som i Sverige! Detta är den mest sanna sanningen av dem alla!


Det var då på TIDEN! (samt berättelsen om en dröm)

Nu äntligen lyckades jag skapa ett lite vintrigare tema till min blogg. Det osar nytt och fräscht!!
Det är dags att gå och lägga mig och läsa de sista sidorna i Camilla Läckbergs "Isprinsessan" :) 

Hoppas bara att jag inte kommer drömma så otäckt som förra natten... Vaknade faktiskt med tårar i ansiktet! 
Jag drömde att jag skulle köpa en grej, men vad jag inte hade begripit var att jag var tvungen att betala mer ju längre jag uppehöll expediten i kassan. Så när han hela tiden höjde priset var jag ju tvungen att ifrågasätta hur det hade kunnat bli dyrare utan att jag lagt till någonting... och stegvis blev vi då mer och mer irriterade på varandra. Uppenbarligen skulle det ske underförstått att betalningen gick till på detta vis!
Det slutade med att jag fick bege mig pank därifrån, utan varor och utan att ha förstått varför jag blev av med alla mina pengar!

Är det inte meningen att man ska få komma till ro och vila upp sig under natten, och inte behöva gräma sig över problem som inte finns!!!?

Försöker...

...att ändra min hemska heder... förlåt mig... header (!) här på bloggen. Fattar nu inte hur jag kunde vara så genialisk i somras och lyckas designa min blogg, utan att vara kapabel att ändra den igen ett halvår senare.
Är jättetrött på det där ansiktet.
Grymt*

*Alltså inte grymt som i "coolt", utan grymt som det där irriterade lätet, ni vet!

Dear friends,

mina planer inför våren ser ut så här: Den 23 eller 24 januari flyttar jag till Brighton i England, för att läsa 30p engelska via Göteborgs universitet. Jag kommer hem igen någon gång efter den 9 juni, så att vi kan fira sommaren tillsammans :)
Än så länge vet jag inte så mycket om någonting vad det gäller min vistelse i England, men jag kommer fortsätta att skriva när jag kommer dit.
Tills dess passar jag på att vila upp mig här hemma och beta av listan med kompisar jag måste träffa innan jag åker iväg.
Som vissa av er kanske märkt ligger bloggen på lågvarv för tillfället. Något inlägg kan dyka upp då och då, men i det stora hela drar bloggandet igång igen den 24 janne!

Hoppas ni har glidit väl in i det nya året!! (Direktöversättning från vanligt förekommande tysk fras)

Förstå mig

Hur kan det finnas så trögfattade människor...?
Som till exempel servitören på restaurangen jag åt på för någon dag sen, som måste ha trott att jag satt och flörtade febrilt med honom. Försökte få ögonkontakt hela tiden, men det var för att vi ville få betala någon gång! ...inte av någon annan anledning.
Efter ett tag tittar han mig i ögonen, vinkar, ler och vänder sig till några andra gäster för att fråga om de ville ha mer kaffe.
Jag känner mig alltid som en liten dum brud när jag blir missförstådd, och på något sätt gillar jag inte det!